یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات

یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات
مطالب - مقالات - برنامه ها و پروژه های مربوط به فناوری اطلاعات و رایانه گاها علمی و اجتماعی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

لینک های مفید 2


  

تحولات دوربین‌های گوشی‌های موبایل در سال ۲۰۱۲

 

ما عاشق مستند کردن زندگی خود هستیم، اگر این طور نبود، اینقدر در فیس‌بوک فعال نبودیم و عکاسی با دوربین‌های گوشی‌های موبایل یک پدیده جدی در زندگی ما نبود.

در سال ۲۰۱۲ بیش از یک چهارم کل عکس‌هایی که مردم دنیا گرفتند با دوربین‌های گوشی‌های موبایل گرفته شدند و حالا دیگر عکاسی با موبایل آنقدر جدی گرفته می‌شود که عکاسان حرفه‌ای هم عکاسی با آی‌فون را جدی قلمداد می‌کنند.

با بهتر شدن، حسگرها، نرم‌افزارها و لنزهای دوربین‌های گوشی‌های موبایل، آنها رفته رفته کیفیتی پیدا می‌کنند که زمانی از دوربین‌های اختصاصی عکاسی، سراغ داشته‌ایم، ما با رنسانس این دوربین‌ها روبرو هستیم.

اما شما اگر تصور می‌کنید که به جز افزایش وضوح این دوربین‌ها و اضافه شدن مگاپیکسل‌ها، دیگر جای زیادی برای پیشرفت باقی نمانده و احتمالا این دوربین‌های پیشرفت اساسی نخواهند کرد با خواندن این پست، احتمالا در تصور خود تجدید نظر خواهید کرد.

در این پست به پیشرفت‌ها و تحولاتی اشاره خواهیم کرد که در سال ۲۰۱۲ دوربین‌های گوشی‌های موبایل را ارتقا خواهند داد.

۱- فناوری جدید حسگرها: ما غالبا با گوشی‌ها در نور کم و نامناسب عکس می‌گیریم و همین مسئله کیفیت عکس‌ها را کاهش می‌دهد. اما به تازگی شرکت سونی حسگر CMOS تازه‌ای ساخته است که کیفیت خوبی برای ثیت عکس و ویدئو در نور نامناسب دارد.

سونی با استفاده از ۲ فناوری این حسگرهای جدید را ساخته است: ۱- کدگذاری RGBW  که با اضافه کردن پیکسل‌های سفید به حسگرها، حساسیت حسگر را در نور کم افزایش می‌دهد. ۲- ضبط ویدئوها به شیوه HDR که دو فیلم به صورت همزمان با سطح ISO مختلف می‌گیرد.

در اواسط سال میلادی جاری، این حسگرها با وضوح ۸ و ۱۳ مگاپیکسلی وارد بازار خواهند شد.

آی‌فون ۴S در حال حاضر حسگرهای ۸ مگاپیکسلی دارد که توسط سونی ساخته می‌شود و محتمل است که حسگرهای جدید وارد آی‌فون پنج هم بشوند.

۲- نوکیا در ماه‌های آینده گوشی Lumia 900 را روانه بازار خواهد کرد که مانند Lumia 800 توجه زیادی به کیفیت عکسبرداری با آن کرده است. این شرکت ترجیح می‌دهد که توجه زیادی روی لنزها داشته باشد و از لنزهای با کیفیت Carl Zeiss استفاده کند. نخستین بار در سال‌های میانی قرن نوزدهم میلادی این لنزها در میکروسکوپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما سپس راه خود را به سینما و عکاسی هم باز کردند.

۳- در حال حاضر وضوح ۸ مگاپیکسل استاندارد دوربین‌های گوشی‌ها موبایل شده است. در انتهای سال ۲۰۱۱ شاهد گوشی‌های بودیم که همگی دوربین ۸ مگاپیکسلی داشتند. اما در این میان گوشی‌ها هم با وضوح بیشتر را شاهد هستیم، مثلا سونی در CES امسال، گوشی ‌ Xperia S را معرفی کرد که دوربین ۱۲ مگاپیکسلی دارد، گوشی جالب دیگر در این زمینه، گوشی Titan II شرکت HTC بود که دوربین ۱۶ مگاپیسکلی دارد.

اما همان طور که پیشتر در یکی از پست‌های «یک پزشک» برایتان نوشتم، مگاپیکسل بیشتر لزوما به معنای کیفیت بهتر عکس نیست و بهتر است به جای تمرکز بر مگاپیکسل بیشتر، بخواهیم بر ضبط بیشتر و کارآمدتر پرتوهای نور تمرکز کنیم.

از این لحاظ Lytro دوربین منحصر به فردی محسوب می‌شود، کار منحصر به فرد این دوربین این است که می‌توان بعد از گرفتن یک عکس با آن، روی نقاط مختلف عکس فوکوس کرد، به عبارتی برعکس دوربین‌های دیگر که در آنها پیش از گرفتن عکس باید تعیین کرد که روی کجا باید تمرکز صورت بگیرد، با این دوربین می‌شود عکسی گرفت و بعد مشخص کرد که روی کدام قسمت عکس فوکوس صورت بگیرد. این دوربین می‌تواند ۱۱ میلون شعاع نور را ثبت کند.

استیو جابز پیش از مرگش در آرزوی متحول کردن سه چیز بود: تلویزیون، کتاب‌های درسی و عکاسی. با iBooks 2 که هفته پیش در همایش اپل معرفی شد، ما شاهد تحقق یکی از آرزوهای جابز بودیم، تا پایان سال هم اپل تی‌وی‌های جدید را که شاید بتوان آنها را «سیری» کنترل کرد، شاهد خواهیم بود، اما جالب است بدانید که در واپسین ماه‌های جابز با مؤسس Lytro یعنی «رن ان‌جی» Ren Ng تماس گرفته بود، تا در مورد فناوری این شرکت و امکان استفاده از آن در محصولات اپل صحبت کنند.


رن ان‌جی با یک دوربین Lytro

ان‌جی ۳۲ ساله که یک دانشمند برجسته علوم کامپیوتر است و در این زمینه از استنفورد درجه دکترا گرفته است، روزی بعد از تماس تلفنی جابز، شخصا با پالو آلتو رفت تا دموی Lytro را شخصا به جابز نشان بدهند

فناوری استفاده شده در دوربین Lytro ، فناوری lightfield نام دارد و شاید به زودی این فناوری را در گوشی‌های موبایلمان هم ببینیم.

بیشتر با  Lytro آشنا شوید.

۴- ارتقای نرم‌افزاری دوربین‌ها: بعضی از شرکت‌ها توجه ویژه‌ای به جنبه نرم‌افزاری دوربین‌های گوشی‌هاشان می‌کنند، مثلا در گوشی Rezound شرکت HTC، کاربر می‌تواند به آسانی ISO، میزان نوردهی و توازن را مشخص کند و به علاوه از ۱۳ فیلتر مختلف شبیه فیلترهای اپلیکیشن اینستاگرام هم استفاده کند، این ویژگی‌ کار با دوربین این گوشی را شبیه دوربین‌های حرفه‌ای می‌کند.

شرکت‌های دیگر هم این امکان را می‌دهند که کاربران متناسب با نیازشان بتوانند در نور شب عکسبرداری کنند یا عکس پانوراما بگیرند و یا از اجسام در حال حرکت عکس بگیرند. در این میان بی‌شک اپلیکیشن‌های مرتبط با عکاسی که اجازه ویرایش حرفه‌ای عکس‌ها را در همان محیط گوشی می‌دهند، اهمیت دارند.

انتظار می‌رود که در سال ۲۰۱۲ دوربین‌های گوشی‌های موبایل به صورت استاندارد کیفیت ضبط ویدئوی ۱۰۸۰p با ۶۰ فریم در ثانیه داشته باشند، اگر کیفیت ضبط ویدئو مقداری بیشتر شود و آنها بتوانند ۱۲۰ فریم در ثانیه ویدئو ضبط کنند، در این صورت حتی می‌شود ویدئوهای با دور آهسته ضبط کرد که تحولی دیگر محسوب می‌شوند.

در این میان شاید گوشی‌های دیگری را به جز پیشگامانی مانند LG Optimus ببینیم گه امکان عکسبرداری و فیلمبرداری سه بعدی با کیفیت بیشتر بدهند.

منبع: + و +

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 9 / 11 / 1390برچسب:تحولات دوربین‌های گوشی‌های موبایل در سال ۲۰۱۲, ] [ 17:25 ] [ کاوه حق پناه ]
.: Weblog By KMF :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفا جهت علاقمندان به فناوری اطلاعات و رایانه و انجام امور مربوط به دروس و پروژه ها میباشد. (البته شایدم یکمی بیشتر). البته ناگفته نمونه که علاوه بر مطالب عنوان شده ، مطالبی نیز در باب اجتماعی و فرهنگی و هنری و گاها نیمه 30یا30 که پیگرد نداشته باشه :) جهت اطلاع و آگاهی شما عزیزان گذاشته شده. همه مطالب متعلق به بنده نبوده و بعضآ توسط ساير دوستان و اون دسته عزیزانیه که مطالبشون موجوده و نتونستم منبعش رو پیدا کنم، ارائه ميشه. شما نيز چنانچه تمايل به ارسال مطلبی داشته باشيد،با كمال مسرت آنرا با نام خودتان در وبلاگ منتشر ميكنم. تاریخ تاسیس: 20 مهر 1390 ارادتمند شما: کاوه حق پناه
موضوعات وب
1 لینک های مفید
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

امکانات وب
Online User